Св. Иван Рилски спасил Перник от земетресението

Св. Иван Рилски спасил Перник от земетресението
Частицата от мощите на Св. Иван Рилски предпазила гражданите на Перник при земетресението от 22 май. Снимка: "Дарик"
A A+ A++ A

Частицата от мощите на Св. Иван Рилски предпазила гражданите на Перник при земетресението на 22 май.

„Частицата от мощите на Св. Иван Рилски, която през 2009 г. бе пренесена от Светата Рилска обител в централния пернишки храм, запази този град и не даде възможност нито един човек да загине“, каза Знеполският епископ Йоан по време на молебена, който бе отслужен в неделя, 27 май, в Перник, предаде БТА.

Той призова хората да не скърбят за разрушенията, защото няма нищо по-скъпо от човешкия живот.

„Греховете ни потресоха земята. В свещените дни на Възнесение Господне земетресение внесе смут в душите на миряните от населените места в Софийската епархия“, каза Йоан.

По думите му злото много се е разпространило в обществото, но Бог не е допуснал да се пролее невинна кръв и това е най-важното.

Епископ Йоан призова хората да обединят усилията си и да си помогнат за възстановяване на разрушеното. Той апелира за повече любов помежду ни, да познаваме и пазим вярата си и да влизаме по-често в храмовете.

„Когато променяме себе си, може молитвата да стигне до Бога“, каза Йоан. Той в съслужение със свещеници се помоли в Перник да се възцари спокойствие и хората да се върнат подомовете си.

„Св. Иван Рилски повече от 1000 години бди над България“, посочи епископът и призова хората да избягат от злото, да има здраве и добруване на перничани, на целия народ и на българското правителство.

На присъстващите на молебена миряни бе подарена икона и книжката „Духовни напътствия за покаяние и изповед“.

Перничани се поклониха пред частицата на мощите на Св. Иван Рилски, която бе изнесена пред пострадалия от земетресението храм.

#Св. Иван Рилски #Перник #молебен #земетресение #Знеполският епископ Йоан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници