Красимир Каракачанов и Явор Нотев: Кристалина Георгиева няма право да представлява България в ЕК

Красимир Каракачанов и Явор Нотев: Кристалина Георгиева няма право да представлява България в ЕК
bnr.bg
A A+ A++ A

 

Кристалина Георгиева да си ходи, няма право да представлява България в ЕК- този призив отправиха днес на брифинг в НС кандидатите за президент и вицепрезидент на ПФ и Атака Красимир Каракачанов и Явор Нотев, пише БГНЕС.

Според тях премиерът Борисов трябва да обясни пред НС и българския народ какво продиктува глупавото решение с Кристалина Георгиева като нов кандидат за най-високия пост в ООН в края на надпреварата за този пост. Борисов и външният министър Митов трябва да призоват Георгиева да напусне поста еврокомисар, защото именно нейните болни амбиции доведоха до този исторически провал. Нейното представяне бе катастрофално слабо, подчерта Каракачанов. А нейната намеса в последния момент на практика провали шансовете на Бокова като разчисти пътя за победа на португалеца Гутериш.

Според Каракачанов президентът Плевнелиев също трябва да даде ясно обяснение защо в нито един момент не подкрепи истински смислената българска кандидатура в лицето на Бокова. Той дължи отговор също дали зад форсираната кандидатура на Георгиева не се е целяло да се освободи мястото именно за него в европейските структури.Дипломацията ни за пореден път доказа своята сервилна същност, че е готова да обслужи г-жа Меркел, Гутериш и всичко друго, но не и националния интерес, подчерта Каракачанов. И напомни за друг гаф, за думите на Кристалина Георгиева, която призоваваше да приемем имигранти, за да подобрим генофонда на България, с което е показала, че не работи за страната си.

Възможностите са- персонална отговорност на виновните министри или предсрочни избори, подчерта депутатът и кандидат за президент. Той заедно с Явор Нотев ще напусне временно парламента докато трае кампанията за изборите и двамата ще подкрепят вота на недоверие към правителството, но по темата за външната политика. Този вот, обаче, не бива да се бърка с кампанията за изборите, а да бъде след това. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници