Маршавелов завърши трети на "Долна Митрополия"

Маршавелов завърши трети на "Долна Митрополия"
Източник: narodensport.eu
A A+ A++ A

 

Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo 10) завърши на трета позиция в петия кръг от националния автомобилен шампионат на затворен маршрут, който се проведе на плевенската писта "Долна Митрополия", предаде БГНЕС.

Маршавелов спечели полпозишъна през съботния ден, като бе най-бърз и в двете квалификации. В неделя на старта пловдивчанинът бе изпреварен от Пламен Камбуров и Илия Царски, но до края на първата обиколка отново бе на първа позиция.

Последва оспорвана борба с пилота на Вромос-Жакен, която завърши със сблъсък между двамата. При инцидента по автомобила на Маршавелов бяха нанесени доста сериозни щети. В този манш двукратния шампион на България завърши на трета позиция.

Преди втория манш механиците на КА-2 Рейсинг, начело с Димитър Акабалиев трябваше да сменят полуоска, шенкел и амортисьор в задната лява част на автомобила, които бяха изпочупени от сблъсъка през първия манш. Втория манш протече сравнително спокойно, като в крайна сметка Маршавелов завърши на трета позиция, което му донесе и трета позиция в генералното класиране.

След награждаването от отбора на Пламен Камбуров подадоха контестация за инцидента през първия манш, като смятаха, че вината за него е на пилота на КА-2 Рейсинг. Веднага, след като комисарите определиха инцидента като състезателен, от отбора на Вромос внесоха втора контестация, която бе за промяна на треакторията повече от веднъж на правата.

Комисарите прецениха, че протестът е оправдан и добавиха 30 секунди към времето на Маршавелов в първия манш, което го откарва на пето място в него, но запазва третата позиция в генералното класиране, но с 6 точки по-малко. 

#Константин Маршавелов #Долна Митрополия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници