Каваджа Асиф: Ще унищожим Индия ако ни наложи война

Каваджа Асиф: Ще унищожим Индия ако ни наложи война
Източник: dailytimes.com.pk
A A+ A++ A

 

Министърът на отбраната на Пакистан заплаши да „унищожи“ Индия, след като Ню Делхи съобщи в четвъртък, че извършва „хирургически удари“ по членове на милиции, готвещи се да нахлуят от управлявания от Пакистан Кашмир, предаде БГНЕС.

Индийските удари, които са в отговор на изстрели, отправяни от другата страна на границата в спорната територия в Хималаите, може да доведат до военна ескалация между две държави, които разполагат с ядрено оръжие. Това може да застраши примирието, договорено през 2003 г. между Исламабад и Ню Делхи, съобщи в. „Сън“.

Напрежението между двете страни нарасна, след като беше атакувана индийска военна база в Кашмир по-рано през септември, при което загинаха 18 индийски войници. И двете страни претендират, че целият Кашмир е техен, но управляват отделни части от територията. Индия и Пакистан са водили три войни за Кашмир, след като получават независимостта си от Великобритания през 1947 г.

След последните индийски действия министърът на отбраната на Пакистан Каваджа Асиф заяви: „Ще унищожим Индия ако тя се осмели да ни наложи война.“ Той допълни, че пакистанската армия била готова да отговори на всякакви предизвикателства и подчерта: „Не сме направили ядрени устройства, за да ги показваме на витрина. Ако се стигне до такава ситуация, ще ги използваме, за да унищожим Индия.“

Във връзка с напрежението между Индия и Пакистан министърът на отбраната на САЩ Ащън Картър заяви, че Вашингтон работи с Пакистан за гарантиране на стабилността в региона. Китай, който е традиционен партньор на Исламабад, също призова към диалог между двете държави.

#Индия #Пакистан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници