Семействата на американските дипломати напускат ДР Конго заради граждански вълнения

Семействата на американските дипломати напускат ДР Конго заради граждански вълнения
Източник: clubz.bg
A A+ A++ A

 

Държавният департамент на САЩ нареди на семействата на дипломатическия персонал в ДР Конго да напуснат страната, предаде БГНЕС.

"Потенциалът за засилване на граждански вълнения е висок в някои части на Киншаса и други големи градове", се казва в съобщението.

"Заради влошаването на състоянието на сигурността, на членове на семействата на правителствените служители на САЩ е било наредено да напусне страната от 29 септември. Спрени са и повечето официални правителствени пътувания от САЩ за ДР Конго.

Само един от примерите за нестабилната обстановка са угандийските мюсюлмански бунтовници, които се противопоставят на президента на Уганда Йовери Мусевени и действат от 1995 г. и в ДР Конго.

От 2014 г. досега в един от градовета на Конго - Бени - и околностите му при поредица от нападения са избити повече от 600 цивилни. Конгоанското правителство и силите на ООН в Конго обвиняват за тези убийства угандийските бунтовници от ADF. Според някои информации обаче отговорност за тях носят и войници от редовната армия на ДР Конго. 

#САЩ #Конго

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници