16 красавици спорят за "Мис Национален отбор"

16 красавици спорят за "Мис Национален отбор"
Източник: www.missnt.com
A A+ A++ A

 

16 красиви момичета ще участват в третото издание на конкурса „Мис Национален отбор“, който ще се проведе на 20 ноември в зала „Булстрад Арена“ в Русе. Шоуто е не просто конкурс за красова, а конкурс за кауза, свързана с подкрепа за спорта и популяризирането на България пред чужденците, сподели организаторката Маня Георгиева, предаде БГНЕС.

В представянето на идеята се включиха настоящата „Мис Национален отбор-волейбол“ Ваня Запрянова и претендентката за предстоящия конкурс Радост Стоянова, многократна шампионка по лека атлетика.

Събитието ще протече в пет дефилета, като най-атрактивното ще бъде представянето на претендентките в специално ушити тоалети от студенти по мода в Националната художествена академия. Те ще представят визията на младите творци как трябва да изглежда един национален талисман, като костюмите ще бъдат в духа на българското. Ще има костюми като мартеница, кукер, знака на рода Дуло и др.

Останалите дефилета ще бъдат по бански, в официални рокли, във френски стил „Мулен Руж“ като намигване към отминалото европейско първенство по футбол и в спортни екипи, където ще има представяне със степ аеробика. Всичко това ще бъде комбинирано с изпълнения на живо на българска музика, като в спектакъла ще участват малката Габриела Йорданова, представила България в Детската Евровизия, Калин Вельов, Нина Николина, Русенска филхармония, известни рапъри. Водещ ще бъде Орлин Павлов.

Накрая ще бъдат избрани три момичета, които ще бъдат талисмани на националните отбори по волейбол, футбол и баскетбол. „Тези момичета ще имат задачата в следващите две години да подкрепят спорта и отборите, които представят.

Те ще бъдат говорители и посланици на тези спортове. Ще посрещат гостите от чуждестранните отбори в народна носия, по българска традиция, като идеята е едно красиво момиче да представи българското по един гостоприемен начин пред чужденците“, обясни още Маня Георгиева.

За първи път конкурсът ще бъде в Русе, тъй като през 2016 г. градът е избран за Европейски град на спорта за България. Целта е да се насърчи и масовият спорт чрез различни прояви, които ще се правят съвместно с конкурса. 

#бански #Мулен Руж #спортни екипи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници