7" таблет на Google в продажба през юли

7" таблет на Google в продажба през юли
A A+ A++ A

Слуховете, че Google работи по собствен таблет със 7" екран не са от вчера, но с наближаването на лятото, когато се очаква премиерата му, неофициалната информация се засилва. Поредната порция идва от сайта Digitimes, който твърди, че доставките на таблета от заводите на Asus ще започнат през юни, като се очаква в началото да бъдат произведени 600 000 броя. Устройството ще се появи в магазините през юли. Този график съвпада с годишната конференция Google I/O, която ще се проведе през юни. Google има навика да раздава различни устройства на присъстващите на събитието, затова може да предположим, че тази година подаръкът ще е под формата на таблет.

Докато Android има впечатляващи успехи на пазара за смартфони, при таблетите положението е съвсем различно. В момента този сегмент продължава да се доминира от iPad и се предполага, че Google ще направи опит да спечели позиции с пускането на таблет на цена под 200 долара, който да се конкурира и с популярни предложения като Amazon Kindle Fire. Очаква се продажбите на таблета да достигнат 2-2.5 милиона броя до края на годината.

Не е изключено в основата на устройството да залегне платформата NVIDIA Kai, която е предназначена за създаването на евтини и производителни таблети. По време на Google I/O очакваме да се състои и представянето на следващата версия на Android, която засега е позната като Jelly Bean и се предполага, че ще бъде допълнително оптимизирана за таблети.

http://www.digitimes.com/news/a20120523PD214.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници