Dell с 33% спад на печалбата за първото тримесечие

Dell с 33% спад на печалбата за първото тримесечие
A A+ A++ A

Dell обявиха финансовите резултати от дейността си през първото тримесечие на 2012 г. От тях разбираме, че компанията е регистрирала 33% по-ниска печалба на годишна база и спад в приходите от 4%. Според финансовия директор на компанията Брайън Гладен, причините за това са финансовата криза, която е накарала много компании и потребители да преразгледат начина, по който харчат парите си. По тази причина стратегията на Dell за следващите месеци ще бъде насочена преди всичко към бизнес потребителите.

Приходите от продажби на компютри с марката на Dell са спаднали с 6% спрямо предишното тримесечие, а продажбите на крайни потребители са намалели с 12%. Една от причините за това са и проблемите, причинени от наводненията в Тайланд миналата година, които забавиха доставките на компоненти. В същото време, доста потребители предпочитат таблети пред преносими компютри, което също се отразява на продажбите на продуктите на Dell. Продажбите за корпоративни клиенти обаче също са спаднали - с 3%, а тези за компании от обществения сектор - с 4%.

По отношение на резултатите през второто тримесечие, от компанията очакват продажбите да се увеличат между 2 и 4% спрямо първите три месеца на годината, без да се ангажират с конкретни цифри за приходи и печалба. Междувременно шефа на компанията Майкъл Дел е направил някои интересни забележки относно Windows 8. Според него за разлика от предишните издания на платформата, сега на потребителите ще се наложи да купят нови продукти като таблети, хибридни устройства или ултрабуци, лаптопи и компютри със сензорен екран.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници