Два нови труса отново събудиха паниката в Италия

Два нови труса отново събудиха паниката в Италия
Цели фамилии са нощували на открито в колите си след новите трусове, които са нанесли сериозни щети на вече засегнатите сгради. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Два нови силни труса разтърсиха през изминалата нощ Североизточна Италия, като причиниха нови щети на сградите, вече повредени при земетресението в неделя със сила от шеста степен.

Земетресенията са регистрирани около полунощ местно време. Първото е било с магнитуд 4,3, а второто - с магнитуд 3,2, предадоха световните агенции.

Земетресенията са усетени силно, тъй като епицентърът е бил само на 4 км дълбочина.

„Страхът се върна и докато не настъпи малко повече спокойствие, няма да успеем да го преодолеем," коментира Фернандо Фериоли, кмет на Финале Емилия - мястото на епицентъра на голямото земетресение.

„Опитваме се да убедим хората да се приберат в жилищата си, ако не са повредени. Ако обаче трусовете продължат, това ще е невъзможно," продължи той.

Според кмета временните лагери за настаняване в общината са запълнени до последното място, а цели фамилии са нощували на открито в колите си след новите трусове, които са нанесли сериозни щети на вече засегнатите сгради.

„Червената зона" в центъра на града, забранена за достъп на населението поради риск от срутване, която в сряда беше стеснена, ден по-късно отново се разширява.

Според италианските медии общо 18 труса да регистрирани през нощта.

#Италия #земетресение #Финале Емилия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници