Москва: Нужен ни е нов договор за въоръжението в Европа

Москва: Нужен ни е нов договор за въоръжението в Европа
Източник: a-specto.bg
A A+ A++ A

 

Договорът за обикновените въоръжени сили в Европа (ДОВСЕ) не е мъртъв, но е необходим качествено нов документ по този въпрос. Това заяви на пресконференция директорът на департамента по въпросите на неразпространението и контрола на оръжията към руското външно министерство Михаил Улянов, предаде БГНЕС.

„ДОВСЕ не е мъртъв, той действа в 25 страни, в това число и в Русия“, каза дипломатът и допълни, че въпреки това „на нас ни е необходим качествено нов договор“.

Улянов посочи също, че наскоро външният министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайер е посочил в своя статия необходимост от възобновяването на диалога по тази проблематика.

„Нашата позиция е, че ние, отчитайки негативния опит от миналото, няма да поемем инициативата, но, ако това направят другите, ние сме открити за разговор. Тази позиция остава в сила“, каза той.

„Не съм уверен дали всички съюзници на Германия ще позволят започването на процеса. Но топката не е в нашето поле“, допълни той.

Улянов заяви още, че той лично харесва инициативата на Щайнмайер. „Диалогът винаги е по-добър от отсъствието му“, допълни той. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници