Даниел Иванов-Аоияма се приближава до Купата на Императора. Гарантира си предсрочно "катикоши"

Даниел Иванов-Аоияма се приближава до Купата на Императора. Гарантира си предсрочно "катикоши"
Източник: www.sportal.bg
A A+ A++ A

 

Даниел Иванов-Аоияма победи Окиноуми в 13-ия ден на есенния супертурнир по сумо "Аки башьо" в Токио. С това 192-килограмовият българин си гарантира предсрочно "катикоши" /преобладаващи победи/ и ще скочи в йерархията за следващата надпревара, предаде БГНЕС.

Борецът от Елхово днес избута съперника си Окиноуми извън дохьото с техниката "цукидаши" и балансът му вече е 8-5. Утре в предпоследния 14-и кръг негов съперник ще бъде Нишикиги. Даниел досега не е излизал на глинения кръг срещу този японец, чийто актив дотук е 7-6.

Междувременно "одзеки" Гоейдо направи нова решителна стъпка към бленуваната Купа на Императора. Гоейдо победи Харумафуджи днес и само чудо може да му попречи да триумфира за първи път с най-престижния трофей. Той няма нито една загуба, а най-близкият му преследвач Ендо е отстъпил в две схватки. Ако Гоейдо загуби оставащите си два мача, а Ендо спечели своите, тогава ще се стигне до суперфинал за определяне на победителя. Това обаче е малко вероятно с оглед на страхотното сумо, което 30-годишният Гоейдо демонстрира на този турнир. 

#Даниел Иванов-Аоияма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници