Щайнмайер: САЩ и Русия трябва да постигнат съгласие за Сирия до дни

Щайнмайер: САЩ и Русия трябва да постигнат съгласие за Сирия до дни
Източник: bulgarian.ruvr.ru
A A+ A++ A

 

Външният министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайер разчита, че Москва и Вашингтон в рамките на дни ще постигнат напредък по съгласуването на позициите си по Сирия. Това заяви той по време на среща на Международната група за поддръжка на Сирия, предаде БГНЕС.

„Надявам се, че новините, които можем да получим в рамките на тази вечер или утре (петък – бел. ред.) от столиците, най-вече от Вашингтон или Москва, ще ни позволят да осъществим напредък“, заяви министърът.

По неговите думи в рамките на срещата, проведена в четвъртък вечерта, групата не е успяла да се договори за въвеждането на временна зона без полети на територията на Сирия. Въпреки това той заяви, че съществува значителна подкрепа за установяването на ограничен режим за спиране на всички военни полети, за да може да се възобнови примирието.

„Ще видим дали ще напреднем в близките часове и дни“, заяви Щайнмайер. „Днес не успяхме да постигнем окончателно споразумение. Има някои министри, които се нуждаят от консултации“ със своите правителства, допълни той.

#Франк-Валтер Щайнмайер #Москва #Вашингтон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници