Франция продава на Индия 36 бойни самолета

Франция продава на Индия 36 бойни самолета
Източник: www.segabg.com
A A+ A++ A

 

Френският министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан отпътува за Индия, където се очаква да подпише дългоочакван договор за продажбата на 36 бойни самолета, предаде БГНЕС.

Във водената от Льо Дриан делегация присъства и Ерик Трапие, шеф на корпорацията „Дасо“, производител на изтребителите „Рафал“. Париж все още не е потвърдил сделката, която беше одобрена от индийското правителство в сряда. Говорител на френския кабинет заяви, че Париж „чака нещата да се случат официално“. Но официален индийски източник заяви, че Льо Дриан и неговият индийски колега Манохар Парикар ще подпишат договора в петък.

Отдавна отлаганата сделка е най-голямата поръчка на „Рафал“, след като Египет и Катар купиха по 24 от тези бойни машини миналата година. Преди четири години Индия започна преговори за закупуването на 126 френски изтребителя, но броят на машините спадна значително по време на проточилите се преговори. Детайли по договора – особено цената – „ще станат известни на събитието при подписването", каза официален индийски представител.

Според появила се в агенция Прес Тръст ъв Индия сделката е в размер на 7,9 млн. евро.

#Жан-Ив льо Дриан #Индия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници