Президентът на ИОК съжалява за решението на Раджи

Президентът на ИОК съжалява за решението на Раджи
Източник: www.burgas.bg
A A+ A++ A

 

Президентът на Италианския олимпийски комитет Джовани Маладжо призна, че е изключително разочарован от решението на кмета на Рим Вирджиния Раджи да оттегли кандидатурата на Вечния град за домакинство на Олимпийските игри през 2024-та година, предаде БГНЕС.

Първата жена кмет в историята на Рим заяви, че градът не се нуждае от още една "бетонна Олимпиада" и припомни, че Торино все още изплаща дълговете, след като прие Зимната Олимпиада през 2006-та година.

"Да чуем това "не" боли и аз много съжалявам. Имахме шанс да сме домакини, и то добри такива. Ние ще продължим да се борим за кандидатурата, докато не получим официален отказ", коментира Маладжо.

Според него предвидените разходи от 5,3 милиарда евро са щели да бъдат поети изцяло от Международния олимпийски комитет, спонсорите и държавната хазна на Италия, без да се удря по джоба на гражданите на Рим.

"Бяхме готови дори да инициираме референдум по темата", допълни президентът на ИОК. В отсъствието на Рим, кандидати за домакинство на Олимпийските игри след 8 години остават Будапеща, Париж и Лос Анджелис. 

#Вирджиния Раджи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници