Ню Йорк е в жилищна криза. Рекорден брой бездомни

Ню Йорк е в жилищна криза. Рекорден брой бездомни
Източник: e-vestnik.bg
A A+ A++ A

 

Броят на нюйоркчаните, които кандидатстват за безвъзмездна финансова помощ, за да останат в домовете си, главоломно расте и броят на хората, които отиват в приюти за бездомни, достигна рекордно ниво, съобщи в. „Ню Йорк пост“, предаде БГНЕС.

Има 82 306 молби за еднократни спешни субсидии за предотвратяване на напускане на домовете през фискалната 2016 г., което е увеличение с 26% в сравнение с миналата година, когато молбите са били 65 138, сочи доклад на кметството.

Без помощта, която се отпуска от фондовете на града, при което близо две трети от подаваните молби биват одобрявани, дори и повече семейства ще останат без покрив и ще се нанесат в помещения на системата за подслон на бездомници.

"Мисля, че нуждата е толкова висока, колкото е било през последните няколко години по отношение на хора, които не са в състояние да си позволят да живеят в Ню Йорк", каза Жизел Рютие, директор в Коалиция за бездомни.

Броят на нуждаещите се може да се установи по количеството хора, които търсят подслон в осигуряваните от градските власти приюти.

На 18 септември от тази възможност са се ползвали 59 734 души, което превишава рекорда от 2014 г., когато числото е било 59 068. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници