Разследват трудова злополука в Арсенал Казанлък. Работник е с ампутиран пръст

Разследват трудова злополука в Арсенал Казанлък. Работник е с ампутиран пръст
Източник: www.webcafe.bg
A A+ A++ A

 

Вследствие на възпламеняване 52-годишен работник пострада в завод "Арсенал" в Казанлък, предаде БГНЕС.

Днес около 12:55 часа, в Завод №3, цех 130, обект 107 в завод „Арсенал“ АД в Казанлък при демонтаж на тръба с диафрагма за противотанкова граната и изваждане на възпламенител от тръбата се е получило запалване и физическо възпламеняване на около 50 грама черен барут.

Вследствие на възпламеняването работникът Х. М., на 52 г., е получил следните наранявания на дясната ръка – ампутиран пръст, фрактура на 2 до 4 пръст и откъсната фаланга на 2 пръст. Пострадалият е откаран в Спешна помощ – гр. Казанлък, без опасност за живота, като е започнато лечение. Други пострадали хора няма.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък се провежда разследване за трудова злополука в завод „Арсенал“ АД, съобщиха от прокуратурата. Незабавно е започнал оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства.

Извършват се активни действия по събиране на доказателства, като предстои провеждането на разпит на очевидци, назначаването на съдебно – медицинска експертиза, експертиза по безопасност на труда и др. Срокът за разследване е двумесечен. 

#Арсенал #Казанлък

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници