Турският външен министър: За да победим терористите ни е нужна сухопътна военна операция

Турският външен министър: За да победим терористите ни е нужна сухопътна военна операция
www.news359.bg
A A+ A++ A

 

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу каза по телевизия Си Ен Ен, че без сухопътна военна операция „Ислямска държава” няма да може да бъде победена, пише БГНЕС. 

„Подкрепяме Свободната сирийска армия в борбата с терористите. И на всяка международна среща подчертаваме, че без сухопътна операция няма да победим тази кървава терористична групировка”, каза Чавушоглу.

Що се отнася до военните планове на Турция в рамките на операцията „Щитът на Ефрат”, Чавушоглу посочи, че се планира създаването на зона за сигурност в Северна Сирия.

„Плановете са следните: прочистване на региона, т.нар. „джоб Манбидж” от ИД и превръщането му в зона за сигурност. Следващата цел ще бъде град Ел Баб”, каза турският първи дипломат.

Министърът напомни, че сирийският град Рака и иракският Мосул „се смятат за столици на ИД” и тези райони трябва да бъдат прочистени от бойци на групировката.

„Врагът ни е общ и трябва да действаме заедно срещу него. След операцията в Джараблус (първият етап на „Щитът на Ефрат) всички повярваха, че ИД може лесно да бъде победена. Ще напомня, че срещу 65-те страни от коалицията действат 30 000 бойци на ИД”, каза Чавушоглу.

Междувременно, двама турски войници загинаха в Северна Сирия в рамките на операцията „Щитът на Ефрат”, предаде агенция Ройтерс. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници