Северна Корея извърши успешно изпитание на нов ракетен двигател

Северна Корея извърши успешно изпитание на нов ракетен двигател
bg.wikipedia.org
A A+ A++ A

 

Двигателят позволява за се изстрелват различни видове спътници, включително и спътници за глобално наблюдение на Земята. Съобщава се, че изпитанието е било успешно. Това е стъпка напред към усилията на Пхенян да се сдобие с междуконтинентални балистични ракети, пише БГНЕС.

Има експерти, които смятат, че Пхенян може да отпразнува на 10 октомври годишнина от основаването на Партията на корейските трудещи се с изстрелването на сателит. Ким изрази желание до няколко години страната да притежава геостационарни сателити. Най-затвореният режим в света извърщи няколко опита за изстрелване на ракети с голям обсег, които представи като изстрелване на сателити. Последният такъв тест бе на 7 февруари.

На 9 септември Северна Корея съобщи за успешното провеждане на поредното ядрено изпитание. Бе съобщено също, че тя разполага с ядрени бойни глави за своите ракети. По данни на южнокорейските военни мощността на взривното може да е била 10 килотона. Това почти два пъти превишава мощността на ракетата през януари – 6 килотона. Проведените в началото на септември ядрени изпитания се оценяват като най-мащабните в историята на Северна Корея. На ракетния полигон е бил и северокорейския ръководител Ким Чен Ун. Той е призовал учени, ръководители и технически персонал възможно най-скоро да успеят да подготвят изстрелване на сателит. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници