САЩ и Южна Корея тренират удари по ядрени обекти на Пхенян

САЩ и Южна Корея тренират удари по ядрени обекти на Пхенян
Източник: news.bg
A A+ A++ A

 

ВВС на САЩ и Южна Корея ще проведат през октомври съвместни военни учения по унищожаване на ядрените обекти на Северна Корея, съобщи в. „Кория таймс“, предаде БГНЕС.

По данни на изданието маневрите ще са под кодовото наименование Red Flag ("Червен флаг") и ще се проведат в Аляска. „Южнокорейското правителство ще изпрати за маневрите 8 изтребителя F-15K и два военно-транспортни самолета С-130Н. От американска страна ще се включат 50 изтребителя, след които F-16 и F-15С“. В хода на маневрите освен нанасяне на удари по наземни цели ще бъдат отработване и различни варианти на въздушен бой. Ще има и тренировки за използване на специални умни бомби за унищожаване на подземни бункери. В информацията се допълва, че в маневрите също така може да се включат бойни самолети от Нова Зеландия и други страни от НАТО.

Според източник от военното министерство в сеул маневрите са своеобразен отговор на нарастващата военна заплаха от страна на режима на Ким Чен Ун. На 5 септември Северна Корея изстрела три балистични ракети „Нодон“ в акваторията на Японско море. Те прелетяха около 1000 км. и паднаха в изключителната икономическа зона на Япония. На 9 септември Пхенян извърши петия си подземен ядрен опит, който беше най-мощния в историята на севернокорейските ядрени изпитания.

#САЩ #Южна Корея #Северна Корея

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници