Повдигнаха обвинения на заподозрените за готвени атентати по време на Игрите в Рио

Повдигнаха обвинения на заподозрените за готвени атентати по време на Игрите в Рио
Източник: www.novini.bg
A A+ A++ A

 

Бразилски федерален съдия удовлетвори искането на прокуратурата за повдигане на обвинения срещу заподозрени в подготовка на терористични атентати по време на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, съобщи тв каналът „Глобо“, предаде БГНЕС.

На 21 юли бразилската полиция арестува група лица, заподозрени във връзки с терористичната организация „Ислямска държава“ и подготовка на атентати по време на Летните олимпийски игри в Рио де Жанейро.

В 10 щата на страната бе проведена мащабна антитерористична операция, наречена „Хаштаг“. Следствените органи са установили, че заподозрените са били във връзка чрез интернет, обсъждали са начини за направа на бомби и планирали как да се сдобият с оръжия. По-късно се появиха дори информации, че те планирали да използват химически оръжия, за да отровят резервоарите с вода в Рио.

Властите са следили членовете на групата няколко дни, през което време те са заявявали верността си към ИД в социалните мрежи. Полицията на Бразилия е била информирана за тази група от американското ФБР. Задържаните са поставени в затвор с максимално строг режим. 

#Рио де Жанейро #атентати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници