Съдът в Пловдив отстрани главния архитект на града от длъжност

Съдът в Пловдив отстрани главния архитект на града от длъжност
Източник: www.gustonews.bg
A A+ A++ A

 

Окръжният съд Пловдив реши днес главният архитект на община Пловдив Румен Русев да бъде отстранен временно от длъжност до приключването на воденото срещу него дело, предаде БГНЕС.

Русев е обвинен в извършване на престъпление по чл. 277 а ал. 4, или който нареди или допусне осъществяване на противозаконна дейност в защитена територия за опазване на културно наследство. Наказанието е лишаване от свобода до пет години и с глоба от две до десет хиляди лева. Обвинението по този член е във връзка с друг, който визира повторяемост на престъплението.

Очевидно основното обвинение срещу главния архитект е свързано със събарянето през март на тютюневия склад на ул. "Одрин" 8 в Пловдив, част от ансамблов архитектурен паметник на културата в града.

Според съда, повдигнатото обвинение срещу архитект Румен Русев е за престъпление, извършено от него в качеството му на главен архитект и има връзка между заеманата длъжност и осъществяването на престъплението при извършване на преките му служебни задължения.

Съдът прие и извода от доказателствата, че са налице обективни данни за риск от пряко и косвено въздействие върху свидетели, ако главният архитект остане на поста си, както и създаване на пречки при установяване и събиране на необходимите писмени доказателства. Всички те се съхраняват от общинската администрация. Определението днес може да се обжалва пред Пловдивския апелативен съд. 

#Румен Русев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници