Самоков приема последния кръг от европейския шампионат по офроуд

Самоков приема последния кръг от европейския шампионат по офроуд
Източник: vestnikpriatel.com
A A+ A++ A

 

От 23 до 25 септември Самоков ще бъде домакин на последния кръг от европейския шампионат по офроуд за мотоциклети, ATV и джипове. Това ще е първо домакинство за България на състезание от подобен ранг. Организатори на състезанието са община Самоков и местните клубове „Ендуро” и „4х4” под ръководството на доайена на офроуд спортовете у нас Тодор Христов, предаде БГНЕС.

„През последните години показахме потенциала, с който разполагаме като трасета и като терени. По отношение на организацията общината и местните клубове си помагаме взаимно, с каквото можем. Именно те са в основата на това ние да сме домакини на кръг от европейския шампионат. Ще се радвам да получим висока оценка след провеждането му – както знаете в Самоков ще станат ясни европейските първенци за тази година. Ако всичко е наред се надявам да кандидатстваме и за състезание от по-висок ранг", заяви кметът на Самоков Владимир Георгиев.

До момента участие са заявили над 150 състезатели, които ще преминат над 600 километра за трите дни в различните категории. Организаторите разкриха също, че трасетата са специално подбрани, така че участниците да покажат в пълна степен своите умения.

Официалното откриване е на 23 септември от 18.00 часа пред общината в Самоков.

#Самоков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници