Сръбският премиер: Само аз не искам огради по границите на Сърбия

Сръбският премиер: Само аз не искам огради по границите на Сърбия
bg.wikipedia.org
A A+ A++ A

 

Сръбският премиер Александър Вучич се противопоставя на вдигането на ограда по границите на страната с цел спиране на нелегалната миграция.

„Вучич обаче призна, че двама министри от неговия кабинет – Небойша Стефанович и Александър Вулин призовават за вдигане на стени по границите. „И само аз съм против, защото аз не искам да вдигаме стени. Но Сърбия няма да се превръща в паркинг за бежанци, каза Вучич в пространно интервю за сръбската държавна телевизия РТС. Премиерът съобщи, че в момента на територията на страната се намират 6500 мигранти, от които 81% са от Афганистан. „Тези младежи са много агресивни, създават проблеми и по-специално в Белград. За първи път вече имаме регистрирани кражби и това става все по-често. Това не означава, че ние ще въведем репресивни мерки спрямо тях, но това е предупреждение. Ние знаем как да запазим страната си, защото техният брой се увеличава, каза още Вучич. Министър-председателят подчерта, че страната повече не може да приема мигранти, защото тези, които са на нейна територия в момента непродължават пътя към ЕС. „Ще намерим най-целесъобразното решение на проблема”, добави Вучич, пише БГНЕС.

На въпрос освен, че е морално удовлетворен с решението на Сърбия да не вдига ограда, дали има нещо друго, което го удовлетворява, Вучич отговори: „Моралната удовлетвореност е от голямо значение” и зададе въпроса какво лошо произлиза от това решение. „Какво лошо стана от всички трагични прогнози? Нищо. Ако имахме достатъчно акъл и да бяхме задържали част от сирийците и особено онези с деца (миналата година - бел.ред.), щяхме да спечелим. Имаше доктори на световно ниво, но всички те бяха закупени от американците и германците”, добави още Вучич. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници