Завърши изданието Borovets Open Cup

Завърши  изданието Borovets Open Cup
Източник: www.360mag.bg
A A+ A++ A

 

Сухо трасе с много прах и пепел през целия уикенд белязаха и тази година Borovets Open Cup. Четвъртият кръг от българските даунхил серии събра най-бързите спускачи от България и региона в епична битка с гравитацията и хронометъра, предаде БГНЕС.

Повече от 120 човека се включиха в тежката надпревара и премериха сили по дългото 2100 метра технично трасе. Най-добър резултат в състезанието постигна Стивиан Гатев (Bike house bikes), който показа много стабилно каране през целия уикенд и заслужено се качи на почетната стълбичка с най-доброто време - 3:35.52. Втори се класира Йоанис Йоано (Bike 30 Specialized) от съседна Гърция с резултат 3:37.01.

На трето място в категорията на мъжете, успя да се класира Денислав Ангелов (Extreme motion) с време 3:40.30.

В категорията на юношите най-бърз беше Валентин Иванов (LFF), който успя да премине трасето за време 3:43.15 и заслужи поредния си медал за сезона. На второ и трето място след него се класираха Калоян Кисьов (Underground riders) и Александър Венков (True riders), които показаха отлични умения и потенциал за развитие.

В категория мастърс или мъже над 30 години, най-добре се представи Димитър Гайдов (True riders) с време 3:50.38 следван от Ангелос Анагносто (Bike thirty) и Антониос Алифакиотис (Hangover Microextreme) от Гърция.

При участниците без задно окачване на колелото в категория „Хардтейл“ най-добър резултат успя да постигне Васил Денчев(Underground riders) с време 4:11.04. На второ и трето място след него успяха да се класират Марто Джимбов (Pro team Samokov) и Александър Иванов (VIVO).

При дамите най-бърза беше Виктория Гончева (Pro team Samokov) с време 4:33.49, следвана от Виктория Генова (Riders united) и Маргарита Христова (Bike center).

По време на Borovets Open Cup 2016 се проведе и четвърти, финален кръг от българските детски серии. В събота, 17-ти септември, младите надежди на планинското колоездене в България премериха сили по съкратена версия на трасето за спускане.

Две момчета взеха участие в категорията 10-12 години. По-бързият от тях беше Димитър Мазнейков (VIVO) с време 2:29.85, следван от Александър Цветанов. Николай Желев – Коки (Shore invaders) стана победител в оспорваната надпревара при децата 13-14 години. Станимир Георгиев(Bongo racing) и Йордан Анчев (VIVO) заеха съответно второ и трето място. В категорията 15-16 години първото място бе за Григор Вълчанов (Triton extreme), а след него се наредиха Мартин Попов (Pro team Samokov) и Евгени Войнов (Drag zone)

Borovets Open Cup беше четвърти кръг от Българските Даунхил Серии, които се провеждат през цялата година и включват 5 кръга на 5 различни трасета в България с общо класиране и ранкинг система. 

#Borovets Open Cup #Българските Даунхил Серии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници