Взривът в Ню Йорк изготвен от тенджера под налягане

Взривът в Ню Йорк изготвен от тенджера под налягане
Източник: www.perunik.com
A A+ A++ A

 

Задействаното в Ню Йорк взривно устройство, както и невзривената бомба, са били изготвени от тенджера под налягане и напълнен с поразяващи елементи, предаде БГНЕС.

Това пише в електронната си версия вестник „Ню Йорк таймс“. В двете устройства са били сложени сачми, за да се увеличи поразяващата им сила, твърдят източници на изданието, запознати с хода на разследването. Към устройствата били прикачени и мобифони, използвани като таймери.

Източниците потвърдиха разпространената по-рано информация, че полицията разисква човек, който може да има отношение към организирането на взривовете, но официално той не се води заподозрян.

По-рано телевизия CNN съобщи, че разследващите изучават записи от видеокамерите, които би трябвало да засекат предполагаемия организатор на взрива. На кадрите е запечатлен един и същи човек в района на 23-та улица, където бе станала експлозията, а също на 27-ма улица до мястото, където бе открито второто взривно устройство.

Неизвестно лице пое вчера в сървиза Tumblеr (Тамбрил) отговорност за взрива по-рано в Ню Йорк, а ФБР проверява достоверността на записа. Анонимното му послание е озаглавено като "манифест". В нето неидентифицираното лице твърди, че именно той е извършил взрива в мегаполиса. "Вие сигурно вече сте видяли новините за взривовете в Ню Йорк. Това бях аз. Това бяха само няколко теста. Знам къде извърших грешки и следващия път няма да ги допусна", заканва се неизвестният автор на „манифеста“. Той заявява, че е извършил взрива, защото „не понася“ хората и начина, по който обществеността се отнася към представителите на нетрадиционната сексуална ориентация, един от които се явява и самият той.

При взрива в Манхатън в събота вечерта местно време пострадаха 29 души без опасност за живота. Впоследствие те бяха изписани от болницата.

#отговорност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници