Волейболистките ни победиха и Румъния по пътя към Евро 2017

Волейболистките ни победиха и Румъния по пътя към Евро 2017
БТВ
A A+ A++ A

Българският национален отбор по волейбол (жени) записа трета поредна победа на първия си квалификационен турнир за европейското първенство в Азербайджан и Грузия през 2017 г., пише БТВ.

През близо 600 зрители в зала "Христо Ботев", възпитаничките на Иван Сеферинов не оставиха шанс на противничките си от Румъния и победиха с 3:0 (25:22, 25:15, 25:20). По този начин българките са с пълен актив от 9 точки и оглавяват класирането в своята група преди надпреварата да продължи в Румъния следващата седмица.

Иван Сеферинов заложи на познатия стартов състав: Лора Китипова, Емилия Николова, Цветелина Заркова, Нася Димитрова, Елица Василева, Гергана Димитрова и Кристин Колчагова.

Първите два гейма отидоха безпроблемно на сметката на родните "лъвици". В третата част противничките ни поведоха, но българският тим постигна обрат и приключи мача.

Най-резултатна за нашия тим беше Елица Василева с 16 точки. Емилия Николова добави 14. Мария Бацио стана топ реализаторка за противничките с 10 точки.

Само класиралият се на първо място в групата получава директна визи за първенството на стария континент. Вторият и третият играят баражи.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници