Гол в 89-та минута за "Партизан" донесе победа в сръбското дерби

Гол в 89-та минута за "Партизан" донесе победа в сръбското дерби
БТВ
A A+ A++ A

С гол в 89-та минута на срещата "Партизан" спечели 152-рото дерби на Сърбия срещу "Цървена звезда". Срещата от 9-ия кръг на местното първенство се игра пред 30 000 на стадиона на "черно-белите", а единственото попадение беше дело на бразилеца Леонардо.

Валери Божинов започна като титуляр за "Партизан", но беше заменен от Никола Джурджич в 67-та минута, съобщава БТВ.

Срещата започна с няколко минути закъснение заради пироефектите, които използваха феновете на "Звезда" преди първия съдийски сигнал.

През първото полувреме домакините бяха по-активният тим на терена. Урош Джурджевич имаше добри възможности да открие резултата, но не успя да намери вратата на противника. От своя страна "Звезда" се бранеше успешно. Първата по-сериозна атака за "червено-белите" дойде в 30-та минута, но Сърнич пропусна да промени резултата на таблото.

В 60-та минута Джурджевич уцели напречната греда, като тази ситуация остана най-опасната пред двете врати до 89-та минута, когато Леонардо вдигна сектора на домакините на крака с красиво изпълнение.

Срещата беше прекъсвана няколко пъти заради пиротехниката, която използваше агитката на гостите. Преди мача пък феновете си спретнаха няколко боя по белградските улици. В резултат на това, повече от 20 привърженици бяха арестувани, а част от тях бяха приети в болница с леки наранявания.

Със спечелените точки "Партизан" се изкачи на четвърта позиция във временното класиране в Сърбия. Убедителен лидер е "Звезда" с 22 точки и мач по-малко.

 

#гол #"Партизан" #спечели

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници