44 заявени автомобила за ЗМ „Стара Загора”

44 заявени автомобила за ЗМ „Стара Загора”
Източник: archive.bfas.bg
A A+ A++ A

 

44 са заявените състезатели за предстоящия четвърти кръг от националния пистов шампионат в Стара Загора. Трите серии „Спорт”, „Туринг” и „Макси” ще се съревновават на 2.8-километровото трасе на входа на Стара Загора в дните 17-ти и 18-ти септември, предаде БГНЕС.

В перлата на пистовите надпревари серия „Макси” са се заявили 13 състезатели, като сред тях ще видим миналогодишния шампион Пламен Камбуров (Mitsubishi Lancer Evo IX), Костантин Маршавелов (Mitsubishi Lance Evo X) и Румен Дунев (Mitsubishi Lancer Evo IX).

С най-голям брой участници е серия „Спорт” с общо 23 пилота, като сред тях е и 16-годишният Виторио Попов (Opel Corsa). Младият състезател вече има няколко успешно завършени рали състезания.

В серия „Туринг” са се заявили 7 пилота. В тази серия старозагорецът Илия Бояджиев ще направи своето завръщане в пистовите надпревари зад волана на своя изключително атрактивен ВАЗ 2105. Сред неговите съперници в тази серия са двама от най-елитните казанлъшки пилоти Стефан Панчугов (Honda Civic) и Милен Узунов (Honda Civic).

Тренировките стартират в събота от 13:00 часа, а самото състезание започва в 10:30 ч. в неделя. Освен самата надпревара специално за феновете на високите скорости, организаторите са подготвили дрифт шоу и ретро парад. 

#Тренировките

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници