Райхел: Украйна няма да влезе в НАТО в близко бъдеще

Райхел: Украйна няма да влезе в НАТО в близко бъдеще
Източник: rian.com.ua
A A+ A++ A

 

Въпросът за членството на Украйна в НАТО не стои на дневен ред в близко време, тъй като страната не е готова за влизане в Североатлантическия алианс, предаде БГНЕС.

Това заяви посланикът на Германия в Киев Ернст Райхел в интервю за вестник "Новое Время". Към момента Украйна не е готова за влизане в НАТО. На последната среща на върха на алианса във Варшава през юли се състоя заседание Украйна-НАТО, където бе прието съвместно изявление на страните участнички за по-нататъшното развитие на отношенията между Украйна и асоциацията.

Ръководителите на страните-членки на НАТО заявиха в тази декларация, че са за политика на отворените врати и че в бъдеще на Украйна ще бъде дадена възможност да получи членство при спазване на всички поети от нея ангажименти.

Въпросът за членството й обаче не стои в близко бъдеще. По-рано бившият тенерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви, че за влизане в алианса Украйна трябва да покрие редица критерии, за осъществяването на което ще бъде необходимо много време. Според експерти това няма да може да стане в близките 20 години. 

#Украйна #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници