Сеферинов: Целта ни е класиране на Европейското първенство

Сеферинов: Целта ни е класиране на Европейското първенство
Източник: gong.bg
A A+ A++ A

 

Класиране за Европейското първенство 2017 в Азербайджан и Грузия е основната цел пред женския национален отбор по волейбол на България. Това заяви старши треньорът на тима Иван Сеферинов, на пресконференция в Пресклуб „България“, предаде БГНЕС.

На волейболистките ни предстои квалификация за Евро 2017, която е в два турнира. Първият от тях е от 16-и до 18-и септември в столичната зала „Христо Ботев“. Вторият е веднага след това от 22-и до 24-и септември в Пятра Нямц (Румъния).

България е в една предварителна група с Румъния, Швейцария и Черна гора, като само първият от класирането след двата турнира получава директна квота за Европейското догодина.

„Започнахме подготовка за квалификацията в началото на август. Първоначално в състава бяха 16, сега са 14 волейболистки. Нямаме здравословни проблеми. Подготовката мина на много добро ниво. Имаме добър колектив, който е способен да спечели и трите мача, които ни предстоят след три дни“, продължи селекционерът.

Сеферинов посочи състава на Румъния като основен конкурент на българките за първото място. „ Румъния се представи доста зле по време на Европейската лига. След това се направиха рокади, смениха треньора и има нови състезателки. За мен лично е почти непознат отбор. Все пак имам представа, наблюдавах среща от преди десетина дни, контрола с Франция. От предишните титулярки са останали само две опитни състезателки. Определям Румъния като главен съперник за първото място в квалификацията. Затова сме сложили мача с румънките последен. Те също ни определят като основен съперник, затова и на втория турнир в Румъния отново са сложили директния ни двубой последен“, допълни наставникът.

Българките започват с двубой срещу Швейцария, а във втория си мач ще срещнат състава на Черна гора. 

#Европейското първенство 2017 #България #Христо Ботев #Иван Сеферинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници