Държавният департамент на САЩ дава милиони долари на организацията на Васена Кери

Държавният департамент на САЩ дава милиони долари на организацията на Васена Кери
www.marieclaire.com
A A+ A++ A

 

Повече от 9 млн. долара от бюджета на Държавния департамент на САЩ са минали през Корпуса на мира, за да стигнат до организация с идеална цел, начело на която стои Ванеса Кери, дъщерята на държавния секретар Джон Кери.

Държавният департамент е финансирал създадената от д-р Ванеса Кери програма в рамките на Корпуса на мира. В програмата са включени представители и на двете институции, съобщи БГНЕС.

От корпуса на мира отпуснали парите на програмата на Ванеса Кери без конкурс.

Първоначално от Корпусът на мира дали на групата на Ванеса Кери - Seed Global Health — 2 млн. долара от парите, получени от държавния департамент, на 10 септември 2012 г. Тогава баща й Джон Кери беше председател на сенатската комисия по външните работи, която наблюдава както държавния департамент, така и Корпуса на мира. През 2015 г. от Seed Global Health си осигурили още четири години продължение на програмата. Този път Корпусът на мира дал на организацията на Ванеса Кери 6,2 млн. долара от парите на държавния департамент. По това време бащата на Ванеса вече беше държавен секретар на САЩ.

По програмата на Корпуса на мира - „Световно партньорство в здравното обслужване“ - доброволци лекари и медицински сестри биват изпращани в учебни заведения за висш и среден медицински персонал в Малави, Танзания, Уганда и Либерия.

Кери и държавните служители се споразумели да стартират програмата и да гарантират, че договорът ще бъде със Seed Global Health.

#начело #финансирал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници