Британецът, подготвял покушение срещу Тръмп, призна вината си

Британецът, подготвял покушение срещу Тръмп, призна вината си
Източник: www.bulgariasega.com
A A+ A++ A

 

Британецът, който беше арестуван при опит за убийство на кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия, Доналд Тръмп, се призна за виновен по редица обвинения срещу него, предаде БГНЕС.

Признанията си 20-годишният Майкъл Сендфорд направи във вторник по време на процес в Лас Вегас, щата Невада. Той е сключил сделка с разследването и се призна за виновен за незаконно притежание на огнестрелно оръжие и проваляне на официално мероприятие. Първоначално го застрашаваха до 20 години затвор, но сега заради признанията му прокуратурата ще поиска от съда само две години затвор. Окончателната присъда ще бъде обявена по-късно.

През юни тази година, по време на митинг на Тръмп в Лас Вегас, Сендфорд се приближил до униформен полицай и го заговорил под предлог, че иска да получи автограф от милиардера. По време на разговора британецът се опитал да грабне пистолета от кобура на полицая.

След ареста Сендфорд призна, че искал да убие Доналд Тръмп. По време на разпита той също каза, че специално е дошъл от Калифорния в Лас Вегас, за да извърши нападение срещу републиканеца, а няколко дни преди това ходил на стрелбище, за да се подготви за боравене с оръжие. 

#САЩ #Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници