САЩ очаквали ядрен удар от "Ал Кайда" през 2003 г.

САЩ очаквали ядрен удар от "Ал Кайда" през 2003 г.
Източник: beforeitsnews.com
A A+ A++ A

 

Американското разузнаване смятало, че терористичната мрежа "Ал Кайда" през 2003 г. е могла да взриви ядрена бомба във Вашингтон и околностите му, предаде БГНЕС.

В тази връзка американците дори поискали британците да поемат контрола на разузнавателната организация на САЩ, съобщава интернет изданието "Дейли Бийст".

"Разузнаването смяташе, че вероятността експлозията на ядрен заряд да повлияе на системата за оперативно управление във Вашингтон е голяма. Това би имало катастрофални последици", цитира изданието бивш офицер от разузнаването, който е бил част от екипа, участвал в подготовката за евентуален ядрен взрив. "В края на 2003 г., ръководството на американското разузнаване беше толкова загрижено за вероятност от ядрена терористична атака, че помоли британците да поемат контрола на разузнавателните дейности на САЩ, ако се случи нещо катастрофално", пише "Деали Бийст".

Изданието обяснява, че "катастрофална загуба" означава унищожаването на централата на Агенцията за национална сигурност, разположена на 32 км от Вашингтон, в Мериленд. "Заплахата беше твърде голяма, за да се игнорира", продължава "Дейли Бийст". Разузнаването полагало "трескави усилия", за да открие ядрени заряди на територията на страната. 

#Ал Кайда #Вашингтон #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници