Джокович и Вавринка ще спорят за титлата на US Open

Джокович и Вавринка ще спорят за титлата на US Open
Източник: www.eurosport.ru
A A+ A++ A

Световният номер едно Новак Джокович и швейцарецът Станислас Вавринка ще се изправят един срещу друг в неделя във финала на Откритото първенство на САЩ по тенис. Това стана възможно, след като Ноле спечели полуфиналния си двубой срещу французина Гаел Монфис с 6-3, 6-2, 3-6, 2-6, а Стан се наложи над японеца Кей Нишикори също в четири сета с 6-4, 7-5, 6-4, 6-2.

Сърбинът, който е носителят на 12 титли от Големия шлем, успя да изхвърли французина от турнира, който в предишните си мачове от кръговете не бе загубил и сет. Губещ почти през цялото време в резултата срещу Джокович, Монфис отново прояви неспортменското си поведение на корта, с което е известен в тенис средите. Той се държа предизвикателно и неуважително, демонстрирайки нехайно отношение към играта още от първия сет, когато губеше първоначално с 5-0. това успя да разстрои играта на Ноле, който видимо ядосан, предаде няколко поредни свои сервис подавания и в крайна сметка сетът завърши в негова полза, но само с един пробив – при 6-3.

До края на двубой Гаел успя да вземе само един сет на Джокович. Така Монфис записа 13-тото си поражение в общо 13 двубоя срещу Новак, който пък достигна до 6-ия си финал в Ню Йорк за последните 7 години.

В другия полуфинал Нишикори започна добре и спечели първата част с 6-4, но след това силите му започнаха видимо да се изчерпват и Вавринка взе следващите три сета със 7-5, 6-4, 6-2.

По този начин швейцарецът получи шанс да се бори за третата си титла от Големия шлем, след като преди година спечели финала на Ролан Гарос именно срещу Джокович. 

#Новак Джокович #Станислас Вавринка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници