Четири пожара избухнаха на остров Тасос

Четири пожара избухнаха на остров Тасос
Източник: btvnovinite.bg
A A+ A++ A

Четири пожара са избухнали днес на гръцкия остров Тасос след бури, придружени от мълнии, предаде бТВ.

Многобройни пожарни екипи, подпомогнати от самолети и хеликоптери, се борят с пламъците. В засегнатите райони има и затворени пътища. Силният вятър помага за разпространението на огъня.

„Имаме сериозен проблем на Тасос. Четири пожара от сутрешните светкавици. Забранено е движението на плавателни съдове заради силни ветрове. Мобилизирани са всички сили в страната. Благодаря на Гражданска защита, които се опитват да решат проблема. Опитваме да правим каквото можем”, написа във Фейсбук областният управител на периферия Източна Македония и Тракия в Гърция Георгиос Павлидис. 

"Към 4-5 часа сутринта имаше гръмотевична буря, която е причина за многобройните пожари. Единият пожар е до Лименария. Другият, който достига къщите на градчето, е до Скала Калирачиш. Пътят от манастира "Архангел Михаил" към Golden beach е затворен. Огнените пламъци са достигнали пътя. Погасяването на пожара продължава все още с хеликоптери, 5-6 самолета, военна техника и много пожарни. Пътуването към остров Тасос не е препоръчително, всичко е в тежък пушек и дим", написа наш зрител.

#Тасос #Фейсбук #Гражданска защита

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници