Двойката Симеонов/Аргиров на четвъртфинал на европейското по плажен тенис

Двойката Симеонов/Аргиров на четвъртфинал на европейското по плажен тенис
Източник: www.focus-sport.net
A A+ A++ A

 

Страхотно се представя най-добрата ни двойка при мъжете Димитър Симеонов и Емил Аргиров на европейското първенство по плажен тенис в Созопол. Те се класираха за четвъртфиналите след изключителна игра и непримиримост на терена срещу топ състезателите на Естония Ахонен и Пихл с 2:1 сета. В решителния тайбрек те изоставаха с 2:5, но успяха да обърнат нещата в своя полза за крайното 10:7. В спор за място на полуфиналите днес родните спортисти ще се изправят срещу силния тандем на Русия Панин/Сиров, които поставени под номер 4 в основната схема, предаде БГНЕС.

Достойно се представиха и останалите българи. Дамите тръгнаха с убедителни победи, но във втори кръг имаха малшанс при жребия, който отреди те да се изправят още в тази ранна фаза срещу основните фаворитки от Италия. В техния тим личат имената на Джулия Гаспари, Фламина Дайна и София Цимати, печелили световни и европейски първенства. Впечатление на първенството прави и присъствието на Петрос Багдатис, брат на бившия номер 8 в света Маркос Багдатис.

Десетки любители на този спорт наблюдават на живо оспорваните срещи на първенството, което е организирано перфектно от домакините от ваканционно селище "Санта Марина". Край специално изградените игрища на плаж "Златна рибка" бе и Мария Стоянова, председател на Съвета за електронни медии - СЕМ. Г-жа Стоянова разкри, че от години е голям почитател на тениса и с удоволствие наблюдава играта на някои от най-добрите състезатели в света в Созопол. 

#Димитър Симеонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници