Франсоа Оланд: Заловените три жени в Париж са подготвяли атаки

Франсоа Оланд: Заловените три жени в Париж са подготвяли атаки
Източник: www.vesti.bg
A A+ A++ A

Френсикят президент Франсоа Оланд обави, че в страната е бил предовратен атентат. Арестуваните снощи три жени са подготвяли нападение в Париж. Вътрешният министър на Франция ги описа като радикализирани и фанатизирани, предаде БГНЕС.

Френската полиция проведе зрелищна операция в Буаси Сент Антоан, на 25 километра от Париж, в която арестува три жени.

"Чух пет изстрела, вече имаше много полицаи, видях една жена да тича, тя заби нож в полицая, той се отдръпна и друг стреля по нея. После арестуваха втората жена, тя бягаше от другата страна и след това третата", каза очевидецът Нидал.

И трите се издирват от миналата неделя. За най-младата от тях се знае, че е дъщеря на собственика на изоставената кола с газови бутилки до Нотр Дам. Трите жени, Инес, Сара и Амел са заподозрени, че са искали да взривят колата.

"Арестувани са три млади жени, свързани с откритата кола, пълна с газови бутилки в нощта срещу неделя, в Париж. Тези жени, на възраст 39, 23 и 19 години, радикализирани, фанатизирани, изглежда са подготвяли атаки и то съвсем скоро", заяви вътрешният министър на Франция Бернар Казньов.

Министърът не уточни какви атаки са подготвяли задържаните, но според източник от разследването те са смятали да ударят лионската гара в столицата. 19 годишната Инес дори била положила клетва за вярност към "Ислямска държава". Казньов само коментира, че арестите са предотвратили нова драма във Франция.

#Франсоа Оланд #три жени #Париж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници