След по-малко от 24 часа стартират Балкан Офроуд и Балкан Класик Рали 2016

След по-малко от 24 часа стартират Балкан Офроуд и Балкан Класик Рали 2016
www.sportal.bg
A A+ A++ A

 

Утре ще бъде големият старт на международния офроуд маратон Балкан Офроуд и първото по рода си състезание за исторически рали автомобили Балкан Класик Рали 2016. Адреналинът е вдигнат на максимум, като днес тече техническият преглед на машините в Боровец, след който ще е ясен окончателният стартов списък за надпреварата, пише БГНЕС.

До момента, 135 машини са готови за 8-дневната мотоспорт авантюра, като 120 са офроуд возилата, а 15 са автомобилните бижута, произведени между 1962 и 1981 година.

Официалната церемония по откриването на Balkan Offroad и Balkan Classic Rallye 2016 ще бъде утре, 10 септември (събота) на площада пред храм-паметник „Александър Невски” в столицата. Там, всички фенове на моторните надпревари ще могат да видят все още чистите автомобили, мотоциклети, бъгита и камиони, преди да поемат по калните и прашни трасета на състезанията.

Първата машина ще мине под стартовата арка по обед, но участниците ще започнат да пристигат в центъра на София още към 9 – 10 часа сутринта, където ще бъдат подредени в т.нар. „парк ферме” или затворен паркинг. Разбира се, достъпът до церемонията и машините е свободен, и всеки който желае, ще може да разгледа, снима или пипне уникалните возила.

Стартът на първия състезателен етап за крос — кънтри класа на Балкан Офроуд Рали и на Балкан Класик Рали ще бъде от 13 часа при бившата картинг писта на края на град Бухово край София. Феновете на класическите рали автомобили ще могат да наблюдават уникалните ретро болиди „на терен” край източната част на град Костенец, където първите коли се очакват между 14 – 30 и 15 часа утре. Тези, които искат да наблюдават офроуд мотоциклетите, АТВ, джипове и камиони, ще могат да го сторят край самоковското село Райово, където първите машини ще се появят около 15 часа. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници