„Анонимните” атакуваха и правосъдното министерство на САЩ

„Анонимните” атакуваха и правосъдното министерство на САЩ
Разбит е бил сървърът на бюрото за юридическа статистика към правосъдното министерство, в чиято памет се пазят данни за престъпления, включително в компютърната сфера. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Хакери са пробили сайта на една от структурите в Министерството на правосъдието на САЩ, потвърди в понеделник пресслужбата на ведомството.

По-рано бе съобщено, че отговорността за атаката е поета от хакерската групировка „Анонимните“, предаде bTV.

Разбит е бил сървърът на бюрото за юридическа статистика към правосъдното министерство, в чиято памет се пазят данни за престъпления, включително в компютърната сфера.

Пресслужбата на министерството не уточнява засега кога е била извършена атаката и дали хакерите са успели да получат някаква информация. В момента се разследва дали има законови нарушения.

Междувременно „Анонимните“ се похвалиха в интернет, че са се сдобили с „превъзходна“ информация в обем на 1.7 гигабайта – по-специално с адреси на служители във вътрешната електронна поща на ведомството.

В неделя организацията на „Анонимните“ заяви, че е разбила сайта на полицията в Чикаго, където бе организирана среща на върха на НАТО, а същевременно е атакувала и сайтове на други градски служби.

#Анонимните #САЩ #Министерството на правосъдието #НАТО #Чикаго

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници