Вътрешният министър Бъчварова: Намалява мигрантският поток от България към Сърбия

Вътрешният министър Бъчварова: Намалява мигрантският поток от България към Сърбия
A A+ A++ A

 

Разговарях със сръбския ми колега и той ме увери, че потокът от България не е толкова голям, колкото са го обявили преди няколко месеца. Това подчерта министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на блиц-контрол в Народното събрание, пише БГНЕС.

„Предложението, което беше отправено към България беше за подпомагане в изграждането на съоръжение по българо-гръцката граница, което ние отхвърлихме по принципни съображения и до ден днешен смятаме, че не е необходимо такова съоръжение“, заяви Бъчварова.

Според нея първото ниво на действия по отношение на справянето с мигрантската вълна и миграцията е гарантирането на сигурността на външните граници чрез проверки и защита.

„Няма случай, в който да сме установили нелегално преминаване от гръцката страна и гръцките власти да не са приели обратно нарушителите, които ние сме заловили“, увери вътрешният министър.

Румяна Бъчварова заяви още, че всички усилия са насочени към гарантиране на сигурността на външните граници. До този момент няма държава на ЕС, която да е казала, че не се справяме с това, посочи още министърът.

#поток #България #министър на вътрешните работи #Румяна Бъчварова #българо-гръцката граница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници