Таксиметрови шофьори и превозвачи на протест в Ловеч

Таксиметрови шофьори и превозвачи на протест в Ловеч
A A+ A++ A

 

Превозвачи и таксиметрови шофьори ще протестират в Ловеч. Те недоволстват от намерението на общината данъкът върху таксиметровия превоз в града да бъде повишен до 720 лева на автомобил годишно. Това, според шофьорите, ще е един от най-високите данъци за таксиметров превоз в страната, пише БГНЕС.

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова обясни пред БНР част от мотивите от общината да искат данък от 720 лв. за таксиметров автомобил от следващата година.

„Има стоянка, на която таксиметровите шофьори, за разлика от тези в много други градове, не заплащат нищо. На платените паркинги, ако гражданинът спре, ще трябва да си плати. Този данък излиза, че е 2 лв. на ден, 2 лв. на ден е паркомястото. Мисля си, че това никак не е голяма сума”, добави Маринова.

Таксиметрови шофьори посочиха, че данъкът ще е непосилен за тях и настояват той да е 300 лв., колкото е минималният праг:

Как го определиха 720 лв. – не знам. Много са тези пари. Това е ненормално. Три-четири пъти по-големи градове са с наполовина. Плевен е пет пъти по-голям град – 450 лв. Така данъкът е колкото в София.

Днес предстои обществено обсъждане на проекта за изменение на Наредбата за местните данъци, която включва и налога за таксиметровите автомобили.

#протестират #Ловеч #годишно

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници