Голи активистки пак налетяха на купата за Евро 2012

Голи активистки пак налетяха на купата за Евро 2012
Друга активистка на ФЕМЕН организира подобен протест в Киев по-рано този месец, като сграбчи същата купа, докато беше изложена публично в столицата. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Голи активистки от украинската феминистка група ФЕМЕН отново нападнаха купата за Европейското първенство по футбол.

Жените сграбчиха купата в момент, когато тя беше показана публично в Югоизточна Украйна преди да бъдат арестувани от полицията, предаде БГНЕС, позовавайки се на „Ройтерс".

Видео, пуснато от ФЕМЕН, показва как 21-годишната активистка от групата Инна Шевченко си сваля горнището и показва надписа "Fuck Euro 2012" върху гърдите си. След това тя сграбчва купата, висока 60 см, докато е изложена на централния площад в Днепропетровск, се вижда на

Когато охранителите се втурват срещу нея, друга активистка, която стои до купата, привидно чакайки да бъде снимана от минувачите, се съблече до кръста и показа същия надпис.

Организаторите от ФЕМЕН съобщиха, че втората активистка била 46-годишна френска журналистка от женското списание "Мари Клер".

"Тя също подкрепя борбата ни срещу сексизма и проституцията и реши да се включи," заяви представителката на организацията Анна Хутсол. И двете жени били арестувани от полицията.

Базираната в Киев феминистка група съсредоточи голите си протести за права на жените върху Европейското първенство по футбол тази година, на което Украйна е домакин заедно с Полша. ФЕМЕН твърди, че Евро 2012, което ще се проведе в Украйна от 9 юни до 1 юли, ще доведе до увеличаване на проституцията в бившата съветска република и ще превърне страната в секс туристическа дестинация в Европа.

Друга активистка на ФЕМЕН организира подобен протест в Киев по-рано този месец, като сграбчи същата купа, докато беше изложена публично в столицата.

8-килограмовата купа е на обиколка в Украйна, за да могат украинците да си направят снимки за спомен с нея.

#ФЕМЕН #активистки #Евро 2012 #купа #Украйна #украинки #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници