Пламен Донев: Колективът е силата на Дунав

Пламен Донев: Колективът е силата на Дунав
Източник: utroruse.com
A A+ A++ A

 

Колективът е водещ и силата на Дунав. Това важи както по отношение на футболистите, така и на треньорския екип, категоричен е Пламен Донев. Той бе привлечен като старши треньор на "драконите" през това лято, за да помогне с необходимия опит и рутина заедно с една от легендите на клуба Игнат Младенов на младия екип на Веселин Великов, Людмил Киров и Любомир Петков, предаде БГНЕС.

Донев е бивш футболист и наставник на Светкавица, като дори изведе тима от Търговище до елита преди няколко години. "Познавах много добре отбора на Дунав още отпреди. Играли сме много контроли и официални срещи със Светкавица срещу тях. Бяхме близки с покойния вече Мирослав Миронов. Познаваме се много добре и с Димитър Димитров, и с доктор Симеон Симеонов, и с треньора Веселин Великов. Нямаше как да откажа една такава покана. Познавам много добре и футболистите, а с някои от тях съм работил и преди. Тук в Дунав буквално се чувствам като в свои води", сподели Донев.

Той не пропусна да похвали работата на Веселин Великов и останалите си колеги от треньорския щаб на "драконите". "Имам пълно доверие на Веселин Великов. Той работи с този отбор вече трета година. Познава характера на всеки един от футболистите и знае най-добре как да подходи в дадена ситуация. Затова и той е по-активен на тъч линията по време на срещите до момента. Смятам, че с това и с моя опит и съвети в необходимите моменти сформирахме един много добър екип заедно с него и останалите треньори", коментира още Пламен Донев.

"Тук има един изключително добър колектив и сработен отбор. Именно колективната работа и игра е в основата на резултатите до момента", каза още Донев.

След пет изиграни кръга Дунав е едноличен лидер в класирането на Първа професионална лига с актив от 13 точки и голова разлика 8:1. 

#Дунав #Пламен Донев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници