Меркел с най-нисък рейтинг от 5 години

Меркел с най-нисък рейтинг от 5 години
Източник: www.monitor.bg
A A+ A++ A

 

Рейтингът на германския канцлер Ангела Меркел е паднал до най-ниското равнище от 2011 година, показва допитване на службата Infratest dimap ("Инфратест димап"), предаде БГНЕС.

Анкетата бе направено по поръчка на обществената телевизия ARD (АРД).

Действията на Меркел са одобрени от 47% от допитаните (при 47% миналия месец). Той е най-лошият показател през последните 5 години. Баварският премиер Хорст Зеехофер, който критикува миграционната политика на Меркел, има одобрението на 44% от бюргерите.

С най-голямо доверие се ползва външният министър Франк-Валтер Щайнмайер – 73% от анкетираните отбелязали, че „са доволни или са много доволни“ от неговата работа.

В същото време управляващият в Германия десен коалиционен Блок ХДС/ХСС, ръководена от канцлера Ангела Меркел, критикува външния министър Франк-Валтер Щайнмайер за призивите му да не се изострят отношенията с Русия, пише Deutsche Wirtschafts Nachrichten. „Ние трябва да заплашваме Русия толкова, колкото трябва, но в същото време трябва да се поддържа диалог, доколкото това е възможно“, гласи проект на меморандум на коалицията. В документа се казва, че Евросъюзът и НАТО трябва да „заемат ясна позиция“ спрямо Русия, за да не възникват съмнения в солидарността на алианса.

"Онзи, който в тази връзка обвинява НАТО в „дрънкате на оръжие“, бърка причината и следствието", казва се в меморандума. Това е оценка за Франк-Валтер Щайнмайер, който бе предупредил преди време „да не се изостря положението с гръмко дрънкане на оръжие и военни викове“. Той имаше пред вид надигащата се военна истерия в балтийските държави и Полша. БГНЕС припомня, че Щайнмайер е от Социал-демократическата партия, която управлява страната в коалиция с десния блок ХДС/ХСС. 

#Ангела Меркел #Меркел #Хорст Зеехофер #Франк-Валтер Щайнмайер #Германия #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници