Терорист самоубиец взриви военен батальон в Йемен

Терорист самоубиец взриви военен батальон в Йемен
Много войници са откарани в болница в тежко състояние. Лекарите не изключват възможността броят на убитите да продължи да нараства. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Най-малко 50 военнослужещи са загинали при самоубийствен атентат в столицата на Йемен Сана.

Покушението е било извършено от терорист самоубиец, който носил военна униформа и се е взривил в група войници по време на подготовка за военен парад на централен площад в йеменската столица, предава АФП, цитирана от bTV.

Очевидци на място съобщават за десетки пострадали. Районът е „осеян с парчета човешка плът“, разказа един от свидетелите.

Много войници са откарани в болница в тежко състояние. Лекарите не изключват възможността броят на убитите да продължи да нараства, съобщи БТА.

Военният парад е бил насрочен за вторник, когато страната отбелязва 22 години от обединението на Йемен.

Последните седмици редовната армия на Йемен, подкрепена от американски военноморски и военновъздушни сили, успя да нанесе сериозни поражения на „Организацията на „Ал Кайда“ на Арабския полуостров“, ликвидирайки над 130 от нейните поддръжници.

При насочено нападение с безпилотен самолет на 7 май американските въоръжени сили ликвидираха и лидера на групировката – Фахд ал Кусо.

Фахд ал Кусо е един от най-издирваните лидери на терористичната мрежа, отговорен за нападението срещу американския военен крайцер „Коул“ край бреговете на Йемен през 2000 г.

При атентата загинаха 17 американски моряци, а други 40 бяха ранени.

#Йемен #атентат #военни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници