Германската полиция разпитва заподозрян за инцидента на летището във Франкфурт

Германската полиция разпитва заподозрян за инцидента на летището във Франкфурт
Източник: kanal3.bg
A A+ A++ A

Германската федерална полиция обяви, че разпитва заподозрян за пробива в сигурността на летището във Франкфурт, който доведе до евакуация на част от него и до закъснения в полетите, предаде БНР. 

Според германския в. „Билд“ става въпрос за жена с две деца. При проверка на нейна раница е била задействана аларма, което означава, че е регистрирано наличие на вещество, което може да съдържа експлозиви.

След евакуирането на пътниците е извършено претърсване на терминала, но не са открити експлозиви. Близо 7000-те пасажери, които са били евакуирани, ще трябва да преминат проверка на багажите си отново.

Летището възстанови дейността си от 13.30 часа, съобщиха от аеропорта. По-рано салонът за заминаващи на Терминал 1 се наложи да бъде евакуиран, защото в зоната премина човек, който не беше завършил проверките за сигурност. Федералната полиция съобщи, че евакуацията е била извършена и вече няма опасност. След претърсване на обекта не са открити никакви подозрителни предмети.

На летището не могат да пристигат самолети до 15 часа. Европейската организация за безопасност на въздухоплаването Евроконтрол предупреди, че може да се очакват значителни закъснения. Летището във Франкфурт е четвъртото по големина в Европа.

 

#евакуация #Терминал 1 #Европа #Евроконтрол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници