Инициативен комитет издига и регистрира кандидатурата на ген. Радев

Инициативен комитет издига и регистрира кандидатурата на ген. Радев
Източник: www.dnesplus.bg
A A+ A++ A

С 91 гласа „за“ Националният съвет на БСП реши инициативен комитет да издигне и регистрира кандидатурата на ген. Румен Радев. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, по време на пресконференция след заседание на Националния съвет на партията, предаде БНТ.

Нинова уточни, че 14 от членовете на Пленума са се въздържали при гласуването. По думите ѝ председател на Инициативния комитет ще бъде заместник-председателят на БСП Стефан Данаилов.

Очаква се в комитета да влязат БСП и по-малките леви партии от коалицията "БСП Лява България", както и патриотични, студентски и земеделски организации, представители на науката, спорта и културата.

Преди около две седмици Националният съвет на БСП одобри президентската номинация на бившия командир на Военновъздушните сили ген. Радев, след като тя бе предварително съгласувана с АБВ. Впоследствие обаче БСП се отказа от коалиция с АБВ заради откритото желание на партията на Георги Първанов да доминира процеса на лявото обединение.

По време на свикания във вторник пленум, първи след разрива с АБВ, представителите на БСП са дали положителна оценка на този ход на Нинова.

#Ген. Румен Радев #Корнелия Нинова #Пленума #АБВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници