Турция позволи полицайките да носят хиджаб под шапката

Турция позволи полицайките да носят хиджаб под шапката
A A+ A++ A

 

На официалната церемония по повод деня на победата в Турция днес за пръв път можеха да се видят жени в полицейски униформи, допълнени с нов аксесоар – забрадка под шапката.

Това стана възможно след промяна в регламента за облеклото на служителите в системата за сигурност в страната, съобщава БГНЕС.

В.“Хюрриет“ посочва, че на площад Таксим в Истанбул полицейска директорка е привлякла вниманието, като се появила в униформата си, но с хиджаб под шапката. В състава на турската полиция и в специалните части има много млади жени, преминали успешно обучението и вписали се равнопоставено сред мъжете. Днес на Таксим десетки жени полицайки бяха включени в засилените мерки по охраната на церемонията, но само въпросната шефка пристигна забулена със забрадка и нахлупила униформената шапка върху нея. Празникът бе отбелязан с поднасяне на венци пред паметника на Кемал Ататюрк и едноминутно мълчание в памет на загиналите, и завърши с изпълнението на националния химн. Също днес бившият директор на полицията в Истанбул Хюсеин Чапкън с решение на съда бе задържан под стража, след като бе арестуван в Измир по подозрения за връзки с Фетхуллах Гюлен. Освен Чапкън, магистратите решиха да пратят в затвора и бившия валия /областен управител/ на Истанбул заедно с още 11 други задържани висши администратори. 

#Турция #за пръв път #хиджаб #забрадка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници