35 000 декара горски масиви са унищожени от пожари това лято

35 000 декара горски масиви са унищожени от пожари това лято
Източник: vevesti.bg
A A+ A++ A

35 000 декара горски масиви са унищожени при пожарите от началото на лятото, съобщи в Елхово директорът на "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов. Добрата организация и новото оборудване на противопожарните служби са попречили загубите да бъдат много по-големи, предаде БНР.

Във всички противопожарни служби в страната техниката е нова, като по-старата се предава на общините за използване от доброволческите отряди, заяви главен комисар Николов.
 
"Всъщност с измененията в закона за защита при бедствия, в сила от един месец, кметовете в населени места под 20 000, задължително създават доброволни противопожарни отряди. Те трябва да имат минимум 20 доброволни пожарникари, които трябва веднага да се намесят, докато дойдат професионалните пожарникари", коментира Николов
.
Повечето пожари в ямболска област това лято са тръгнали от почистването на пасища. Според кмета на Община Болярово Христо Христов трябва от министерство на земеделието да бъдат направени промени в закона и срокът на ползване да бъде удължен. 
 
В Елхово Главен комисар Николов награди местните огнеборци за отличната им работа по време на няколкото големи пожара в областта.

#горски масиви #Елхово #Пожарна безопасност и защита на населението #Николай Николов #Христо Христов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници