Оланд: Намесата на Турция в Сирия ще предизвика ескалация на напрежението

Оланд: Намесата на Турция в Сирия ще предизвика ескалация на напрежението
Източник: komentator.bg
A A+ A++ A

 

Френският президент Франсоа Оланд предупреди, че „противоречивите интервенции“ на турски руски сили в Сирия биха могли да доведат до ескалиране на конфликта, предаде БГНЕС.

„Тези многобройни противоречиви интервенции носят риск от разрастване“ на конфликта, каза Оланд по време на среща с френски дипломати. Той също така призова за незабавно спиране на бойните действия, след като по-рано Турция атакува подкрепяни от САЩ кюрдски бойци в Сирия.

По думите на държавния глава е „напълно разбираемо“ желанието на Турция да иска да се защити от „Ислямска държава“ след терористичните атаки в страната. Въпреки това френският държавен глава посочи, че Турция в момента извършва „действия срещу кюрдски бойци, които на свой ред се сражават срещу „Ислямска държава“ с подкрепата на (водената от САЩ – бел. ред.) коалиция“.

Президентът също така допълни, че „от близо година Русия подкрепя режима на Башар Асад, който използва тази подкрепа, за да бомбардира бунтовници, както и цивилно население, което дава преднина на всякакъв вид екстремисти“. 

#Франсоа Оланд #Сирия #САЩ #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници